Meer over de Hilhorstweg

Hilhorstweg

Met de Hilhorstweg worden een aantal vooraanstaande leden van de familie Hilhorst geëerd. In de eerste plaats Arend Hilhorst (1830- 1909), behoorde in de tweede helft van de negentiende eeuw tot de groep van vooraanstaande Oosterbekers. Hij was van beroep timmerman/ aannemer en woonde aan de Benedendorpsweg tegenover de Nieuwe vijver . In het maatschappelijk leven van Oosterbeek speelde hij een belangrijke rol. Toen in 1869 de Concertzaal werd ingewijd zong hij de aria ” In diesen heil’ gen Halle” uit de opera Die Zauberflöte van Mozart. Hij was toen bestuurslid van het Oosterbeeks Mannenkoor Kunst Veredelt en nam baspartijen voor zijn rekening. Verder was hij jarenlang gemeenteraadslid en vanaf 1891 wethouder van de gemeente Renkum. deze laatste functies kwalificeren hem als naamgever van de Hilhorstweg.